ВЕЛОСИПЕДИ

Bultaco подготвя три нови електрически байка

09 Май 2016 • ВЕЛОСИПЕДИ • Автор: Димо Димитров
Bultaco подготвя три нови електрически байка

Испанският производител на мотоциклети Bultaco, който беше възроден като производител на електрически байкове, подготвя три нови модела. Машините са с всички необходими атрибути и са хомологирани закаране по обществените пътищя и с това компанията ще заздрави присъствието си на пазара предлагайки по-голямо разнообразие на своите клиенти.

След успеха на Brinco R компанията ще разщири моделната са ги гама с три нови версии - R-E, Campera и S. Байковете са хибрид между велосипед и мотоциклет и са оборудвани с фар, огледала, клаксон и заден калник със стойка за регистрационна табела. Единствените липсващи елементи са стоп-светлини и мигачи.

Bultaco Brinco R-E е най-близкият модел до оригиналния Brinco R, но сега се предлага с допълнителните компоненти, които позволяват използването му по пътищата. Максималната мощност на двигателя е 2 кВт, а електрониката позволява три режима на каране – Sport, Touring и Eco. Батерията е 1.3 кВтч и за пълното й презареждане са необходими около три часа. Максималната скортост на байка е ограничена до 45 км/ч. Предното окачване е с обърната телескопична вилка със 180 мм ход, а ходът на задното окачване е значителните 217 мм.

Моделът Campera е предлага малко по-ниска седалка и по-ниско окачване от R-E. Това и по-широкото кормило правят байка по-лесен за управление по средно трудни трасета сред природата.

Последният трети модел е Brinco S, който е изцяло предназначен за каране по асфалт и за придвижване в градски условия. Байкът идва с 24-инчови колела и шосейни гуми. Кормилото е широко, а седалката е с по-комфортен профил за дълги градски карания.

Всички три модела идват с дигитално табло, Bluetooth връзка, безключово стартиране и специално приложение за телефон, което позволява директно взаимодействие с байка. Моделите Brinco R-E и Campera са на цена 5 800 евро, а Brinco S струва 5 950 евро. Трите нови модела Bultaco могат да бъдат купени с предварителна поръчка и депозит от 600 евро, който включва и участи е томбола с награда още един Bultaco.

Коментари