МОТОСПОРТ

Дакар 2017: Пабло Кинтаниа се оттегли от надпреварата

13 Януари 2017 • МОТОСПОРТ • Автор: Димо Димитров
Дакар 2017: Пабло Кинтаниа се оттегли от надпреварата

Отборът на Rockstar Energy Husqvarna се раздели с една от най-сериозните си надежди за титлата в рали „Дакар” 2017. Пабло Кинтаниа напуска надпреварата след като претърпя топлинен удар поврме на изтощителния 751-километров Етап10.

Кинтаниа показваше изключително добра форма в тазгодишното издание на ралито и до момента на своето оттегляне стоше на солидната втора позиция в генералното класиране. Той изоставаше само на 21 минути от лидера Сам Съндерланд, което беше изключителна възможност за Husqvarna да завоюва първа победа в историята си в „Дакар”.

С един пълнометражен етап и една кратка 64-километрова отсечка преди финала в събота, евентуална грешка на пилота на Red Bull KTM Съндерланд можеше да означава сигурна победа за Кинтаниа и шведската марка.

На върха в генералното класиране след Етап10 са двама пилоти от заводския тим на KTM като втори е Матиас Валкнер с 30:01 мин пасив, а трети е испанецът Жерард Фарес също с машина КТМ. Четвърти е Адриен ван Беверен (Yamalube Yamaha Official Rally Team) следван от Хоан Бареда (Monster Energy Honda Team).

Коментари