АКСЕСОАРИ

Инструмент за натягане на верига Chain Monkey

11 Май 2016 • АКСЕСОАРИ • Автор: Димо Димитров
Инструмент за натягане на верига Chain Monkey

Ето един полезен инструмент, който може да Ви спести много от мъките при натягане на веригата на мотора. Chain Monkey позволява всеки път да постигате една и съща хлабина без това да отнема много време и се очертава като една наистина проста и ефективна идея.

Нормалната експлоатация на веригата води до прогресивно увеличаване на нейната дължина и натягането й е важен и задължителен елемент от поддръжката на мотоциклета. В общи линии обаче това се прави по метода на проба-грешка и след като веднъж навиете регулиращите болтове и проверите хлабината на веригата се налага отново да повторите операцията, докато не постигнете желания ефект.

Инстументът Chain Monkey напрактика елиминира „гадаенето” при регулирането на веригата. За целта той идва с таблица по която, след като определите вида на веригата на вашия мотоциклет, може да определите и необходимия правилен натяг. След като настроите болта с гумения накрайник на необходимата позиция просто нятягате регулиращите болтове на задното колело докрай и това е всичко.

Цената на Chain Monkey е 35 долара (около 60 лв) и може да се поръча от сайта на Tru-Tension.

Коментари