ЛЮБОПИТНО

Лекар от Медицинска академия с 11-ти мотор Хонда, сега избра X-ADV

06 Юни 2017 • ЛЮБОПИТНО • Автор: Йордан Луканов
Лекар от Медицинска академия с 11-ти мотор Хонда, сега избра X-ADV

Първият мотоциклет Honda X-ADV в Източна Европа бе закупен от българин - д-р Илиян Илиев, преподавател по патоанатомия в Медицинска Академия. Това е единадесетият мотор Хонда, който става притежание на лекаря - преподавател по патоанатомия в Медицинска академия.

Патоанатомът пътува до работата си с велосипед и е изключително толерантен участник в движението. В момента поддържа шест мотоциклета в четирите си гаража. Автомобилната му история включва и четири модела на Honda, сред които Jazz и S 2000.

„Видях X-ADV в Италия и се влюбих в него и реших да си го купя“, сподели д-р Илиев, непосредствено след като Никола Петков, изп. директор на „Бултрако Моторс“ му връчи ключовете за новата придобивка в присъствието на софийския екип на компанията и приятели на лекаря. Д-р Илиев остава верен на Honda от дълги години, като мотоциклетите си ги купува винаги от „Бултрако Моторс“ – Vision 50,  CBR125 R, 125 PS, PCX125, Forza 125, Integra, Vultus и др.

Официалната премиера на серийния Honda X-ADV - съвкупност от прецизна японска техника и италиански дизайн, се състоя в края на миналата година на изложението INTERMOT 2016 в Милано и първият екземпляр пристигна в България броени месеци след това. Приключенският модел  смесва SUV-стила и офроуд възможностите с мощно шаси, окачване с дълъг ход, 4-бутални радиално монтирани спирачни апарата и мощен 745-кубиков двуцилиндров двигател, задвижван от Dual Clutch Transmission. Голямото багажно отделение под седалката умело се съчетава с 5-те степени на регулиране на предпазната слюда отпред и системата Smart Key.

745-кубиковият двигател на X-ADV има отлично представяне от ниски и средни обороти. Той е с течно охлаждане SOHC и 8 клапана. Мощността му е 40.3 кВт при 6250 об/мин. и максимален въртящ момент от 68 Нм при 4750 об/мин. Двигателят отговаря на стандарта EURO4 и има емисии на CO2 от 81 гр/км и разход на гориво от 27,5 км с 1 л, като това дава възможност да се изминат над 300 км, дори до 400 км с един резервоар 13,1-литров обем. От 22 499 лв. с ДДС започват цените за базовия модел, който е с изключително високо оборудване.Коментари

МОТОКАТАЛОГ

Facebook

ХАРЕСВАШ ЛИ НИ?

Абонирай се за новини