ВЕЛОСИПЕДИ

Peugeot представи новият електрически велосипед eU01s

17 Септември 2016 • ВЕЛОСИПЕДИ • Автор: Димо Димитров
Peugeot представи новият електрически велосипед eU01s

Peugeot представи новия електрически велосипед eU01s, който позволява движение със скорост до 45 км/ч и предлага функционалността на градски или шосеен велосипед. Байкът е алтернатива на масовите електрически велосипеди, които са ограничени до 25 км/ч и на традиционните скуери като позволява на своя водач да оптимизира времето си за пътуване и осигурява безопасността му. Официалната премиера на eU01s ще бъде на предстоящия Автомобилен салон в Париж, а до края на 2016 г. ще бъде пуснат в продажба.

По-високата максимална скорост на eU01s го поставя между електрическите велосипеди ограничени до 25 км/ч и скутерите като по този начин се възползва от положителните черти и на двата типа двуколесни. Разбира се, това има своята цена и eU01s попада в категорията „мотопед”, което означава, че той подлежи на регистрация и изисква застраховка и носене на каска.

Байк се задвижва от електромотор BOSCH Performance Line, а въртящият момент се предава към задното колело чрез ремъчна предавка, която не изисква допълнителна поддръжка. Електроенергията се осигурява от литиево-йонни батерии от 400 или 500 Wh и с едно зареждане (в зависимост от батериите и начина на каране) eU01s може да измине между от 75 до 95 километра. Спирачната система е с хидравлични дискови спирачки с диаметър на ротора 180 мм.

За оптимизиране на маршрутите, eU01s е съвместим със системата BOSCH Nyon. Този бордови компютър се предлага като опция и е снабден с 4,3-инчов екран. Той управлява степента на подпомагане на въртенето на педалите и предлага множество функции: 3D навигация,спортни тренировки и възможност за свързване с повечето смартфони.

Коментари