АКСЕСОАРИ

Samsung разработва хедъп дисплей за мотри (видео)

29 Март 2016 • АКСЕСОАРИ • Автор: Димо Димитров
Samsung разработва хедъп дисплей за мотри (видео)

Хедъп дисплеите не са нещо ново и вече повече от 25 години се срещат при различни автомобили. През 1988 г. General Motors за пръв път инсталира хедъп дисплей на Oldsmobile Cutlass Supreme, а година по късно Nissan също предлагат технологията при модела 240SX.

Производителите на мотоциклети все още не са стигнали до това ниво и към момента няма сериен модел с хедъп дисплей. Разбира се, има доста разработки за каски с вградени системи като едно от последните предложения дойде от BMW. Сега изглежда това е на път да се промени със Samsung Smart Windshield.

Идеята зад проекта на южнокорейската компания е на ветрозащитното стъкло да бъде изобразявана информация от приложение на телефона Ви посредством специална прожекционна система. Така ще може да следите навигацията си или да видите, ако имате входящи обаждания или нови съобщеня.

Samsung смята, че Smart Windshield ще доведе до повишаване на безопасността, но това изглежда малко наивно, ако се има предвид колко са разсеяни водачите които шофират и пишат съобщения на телефоните си.

Все пак идеята е добра и вероятно следващите версии на системата ще предложат по-рафиниран продукт. За сега това е само концепция, но изглежда електронният гигант си партнира с италианското подразделение на Yamaha за бъдещето развитие на хедъп дисплея.Още по темата
Коментари